Reiseblogg fra Travellerspoint

Parque Marino og livet i Puntarenas.

sunny 30 °C

Etter en litt tøff start på oppholdet her i Puntarenas begynner jeg endelig å trives :) I tillegg til at alle rundt meg snakker spansk ble det litt mye da jeg kom til Parque Marino første dagen og fikk vite at jeg var den eneste frivillige der. WÆÆÆ! INGEN å snakke litt engelsk med?? Kan ikke akkurat forvente at disse patriotiske costaricanerne snakker engelsk.. På mandag hadde de egentlig ikke noe jobb til meg, for de trodde at jeg skulle starte på tirsdag. Men jeg hadde jo kommet dit for å jobbe, så sa ja til å være der. Hjalp til med å produsere alger i laboratoriet, heldigvis bare i tre timer før jeg fikk gå :) De sa noe om at jeg skulle få andre arbeidsoppgaver resten av tiden der..

På tirsdag fikk jeg vite at jeg skal ha fast jobb i akvariet, jippiii :) Arbeidstiden er 8 - 14, mandag til torsdag! Fikk en liten omvisning blant alle fisker og dyr før jeg til stor lettelse møtte på min kollega, Orlando, som kan litt engelsk :D Jaaaaa! Gikk så i gang med den besteste jobben, som er å rengjøre akvarier... :D Jaja, må jo gjøres det også... Kan vel ikke forvente å få kremjobbene ennå. Egentlig tror jeg ikke det finnes kremjobber her. Men er koselig å være blant fisker og dyr :) Har allerede funnet meg en favorittfisk, selvfølgelig Nemo :D En sånn MÅ jeg bare ha når jeg blir stor, koste hva det koste vil :) De er jo enda mer skjønne i virkeligheten :D Favoritten blant dyrene må være babyhavskilpaddene :) 12 små fantastiske skapninger som, til enhver tid, iherdig prøver å komme seg opp av balja si uten å lykkes :)

Da jeg kom hjem fra jobb på tirsdag begynte Shirley å snakke til meg om ett eller annet.... Reise et sted tror jeg, og om jeg vil være med?!? "Si, claro!!" Hehhh..!! Ble i alle fall en tur til et sted som heter Esparza, ca. 20 min. unna med bil. Koselig by litt oppi "fjellet"; som de kaller det :) Var innom gamlejobben til Shirley, et apotek, der jeg fikk kjøpt meg noen antihistaminer som jeg faktisk trenger her :( Var også innom grandonkelen til Shirley som bor på et fredelig vakkert sted :D Der fikk vi god kaffe og "arroz con leche"(en søt dessertgrøt) før vi dro hjem.

Onsdag og torsdag i parken bestod av mer vasking, av både akvarier og skilpadder, mating av fisk og dyr, fanging av fisk på stranda +++. Ellers har jeg blitt litt mer kjent i byen og funnet meg favoritt-internettkaféen! Den er litt dyrere enn de andre, men har bedre PC-er, raskere forbindelse og aircondition :D Verdt å betale 6 kroner timen for :D

Første helgen i Puntarenas gikk med til å slappe av og lese boken, "Barnepiken", som virkelig kan anbefales!

Andre uka var ikke spesielt annerledes enn den første, i alle fall ikke i parken. Mange av de samme arbeidsoppgavene. Dagene går heldigvis fort da. Ikke nok med at jeg bare har seks timers arbeisdag, men en av de timene er i tillegg lunsj :) Det er fra tolv til ett, og da er jo dagen nesten over etter det :) Onsdag begynte det ei ny jente der, amerikansk student, men hun skal jobbe veldig lite i forhold til meg.

Hvis noen lurer på hvordan været er her, så er det ikke noe vær i det hele tatt! Hver dag er det sol og 30 grader, og så og si ikke en sky å se.. Faktisk så har jeg et stort ønske om at det skal komme et regnskyll ganske snart, men tror egentlig det er for mye å håpe på. Er jo tross alt tørkeperiode her nå. Bladene faller fra trærne, gresset er ikke lenger grønt, og det hele kan faktisk minne litt om høsten hjemme, bortsett fra varmen da. Får heller prøve å reise en tur oppi fjellet snart for å få litt vær. Men neste helg tror jeg også blir tilbrakt her i byen, for da starter det en stor festival her som visstnok er helt vill! Varer i to uker, og byen kommer til å bli proppa med folk. Det gleder jeg meg til :)

Når det gjelder spansken så går det fortsatt fremover, men sakte. Det er ikke så lett å finne motivasjon til å lese i denne varmen. Men prøver allikevel å lese litt hver dag, for har faktisk virkelig lyst til å lære meg dette skikkelig. Skjønner mer og mer av det familien og kollegaene sier, så lærer jo NOE. Det er værre med snakkingen. Kan formulere enkle setninger og spørsmål, men må pugge flere ord :) I går var jeg på postkontoret for å sende en pakke hjem og da klarte jeg meg helt fint og klarte å gjøre meg forstått :) Så får se hvor mye jeg lærer på denne turen, men spørs om det ikke må bli et spanskkurs når jeg kommer hjem også :) Eller kanskje jeg tar meg en tur til Sør-Amerika neste år for å lære mer :D Hvem vet...

Maten i huset er naturligvis veldig god :) Til frokost spiser jeg noe så amerikansk som Kellogg's Corn Flakes :) + en asjett med frukt da selvfølgelig! Og en kopp kaffe.. Får med meg en boks med frukt på jobben, og i tillegg får jeg lunsj når jeg kommer hjem. Lunsj og middag er alltid det samme og består av ris, bønner, grønnsaker, salat og kjøtt av noe slag. En sjelden gang serveres det pasta, men det er alltid ris ved siden av. Poteter bruker de som en grønnsak her, altså ved siden av ris og bønner og det andre. Blir nesten litt for mye av det gode. Ofte serveres den som potetmos, noe jeg foretrekker. Er det noe som er sikkert, så er det at jeg ikke sulter her. Snarere tvert imot så føler jeg antydninger til å ha lagt på meg litt. Men lever i den naive troen om at jeg svetter det bort :)

I går kom endelig den gode nyheten om at det kommer en annen norsk frivillig til Puntarenas. Eller faktisk TO! Først en gutt som også skal jobbe i Parque Marino og han skal bo her hos oss :D Han kommer i dag, lørdag. Neste uke kommer det ei jente som også skal bo her, og som antakelig også skal jobbe i parken. Det blir godt å endelig få noen å snakke norsk med :) Spent!

Skrevet av mariakr 11:47 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint