Reiseblogg fra Travellerspoint

Saludos de Puntarenas!

sunny 32 °C

Uberegnelige som OTEC Internastional(org. som er ansvarlig her nede) er hadde de byttet vertsfamilien min i Puntarenas to dager før avreise fra San José. I følge min vertsmor, Jeanette, så er dette visstnok en bedre familie, så det får vel gå bra :) Har jo uansett ingen forventninger, så om jeg bor hos den ene eller den andre familien spiller ingen rolle.

I en fin mail fra Luis(min kontakt hos OTEC) står det en nøyaktig beskrivelse på hvordan jeg skal komme meg til Puntarenas og hvor jeg skal gå av bussen for å møte den nye vertsfamilien min. Dette burde gå fint.... Bortsett fra at bussen var i Puntarenas en time tidligere enn forventet, gikk alt etter planen. Jeg kom meg av på riktig busstopp, litt før sentrum, og satt meg ned for å vente. Det var en fin dag, og varmt(31°), så hadde ikke noe imot å vente en time mens jeg pugget litt spansk :) Timen gikk med til å lese og snakke med en hyggelig gammel sjømann som kunne litt engelsk og som faktisk hadde vært i Norge to ganger i sine yngre dager. Men så... Ingen familie å se. Ventet ennå litt før jeg prøvde å ringe nummeret jeg hadde fått til disse folka. Da jeg endelig fikk tak i de hadde klokka blitt halv to, og de hadde selvfølgelig(!!!) ventet på meg på bussterminalen i sentrum av Puntarenas! LOCO Luis!! Godt jeg hadde skrevet ned nummeret til de..

Kom meg omsider i hus hos enda en familie som kun snakker spansk :S De er dog veldig hyggelige!?! Foreløpig bor jeg sammen med min vertsmor Shirley, hennes mor, Rosita, og hunden Chester. I tillegg er det en student som bor her som jeg ikke husker navnet paa :S Trives godt, bortsett fra at huset er kokende varmt, ingen aircondition, og ute er det ca. 32° om dagen og 27° om natta. HETE!!

Har fått masse god mat her da, og masse deilig frukt! Shirley driver egen business som er å selge bokser med oppskåret frukt forskjellige langs veien. For å få til dette må hun opp kl 3 hver morgen og forberede så kundene får ferske varer. Hun er ute av huset før 7 for å få med seg morgenrushet. Det går faktisk veldig bra, og i dag hadde hun solgt 70 bokser!

Puntarenas er en liten by med gud vet hvor mange innbyggere. Er i alle fall ikke så stort i mine øyne, og det liker jeg godt :) Sentrum er koselig med mange små butikker og restauranter. Cruiceskipkaia er en pier, og langs stranda innenfor er det en promenade med masse små souvenirbutikker og restauranter på rekke og rad :) Parken jeg jobber i ligger heldigvis nært der jeg bor, bare ti min. å gå. Mer om parken kommer senere når jeg har blitt litt mer kjent. Ellers er det vel ikke så mye mer å si om byen ennå, men kommer nok mer da jeg skal være her i 6 uker... Nevnte jeg at det er VARMT?!?!

Legger ut bilder i morra :)

Skrevet av mariakr 14:03 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (1)

La ultima semana en Guadalupe.

overcast 23 °C

Den siste uka i Guadalupe gikk fort, og var i grunn ikke mer innholdsrik enn det jeg har fortalt tidligere. Bortsett fra at det selvfølgelig går fremover med spansken :D Jo, forresten, på torsdag var klassen på en liten utflukt til Café Britt, en av de største kaffeprodusentene i Costa Rica, ca. en time med buss utenfor San José. Der fikk vi omvisning og så et lite skuespill om kaffehistorien. Og for en herlig duft det var der!! Absolutt verdt $20, + at butikken de hadde der var FULL av snadder :) Kjøpte DEN BESTE sjokoladen :P Og etter kaffeturen spiste vi lunsj på en karibisk restaurant som hadde FANTASTISK mat! Alt i alt en bra skoledag :D Pura Vida!

Var også en tur innom San José sentrum, som viser seg å ikke være stort å skryte av. Folksomt, varmt og kaotisk. Allikevel så er jeg glad i å utforske nye steder og synes det er litt sjarmerende med alle de små, ukjente butikkene. Prisene er, mot formodning, ikke så mye lavere enn i Norge, så ble lite shopping.

Skrevet av mariakr 13:51 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

En helg paa Playa Hermosa!

¡Pura vida!

sunny 30 °C

I helgen hadde vi(Renathe, Linn, Katelyn(USA) og jeg) planer om å reise til et sted som heter Puerto Viejo Limón på den karibiske kysten, nær grensa til Panama, men fant ut at den turen ble for lang(4,5 timer med buss). I tillegg er det visstnok regntid der nå. Dro isteden til et sted som heter Playa Hermosa( = vakker strand), som Linn hadde blitt anbefalt. Stranda ligger en to timers busstur unna, på stillehavskysten, og er kjent for å være et bra surfested.

Forventningene om sol og varme var skyhøye! (I San josé er det for tiden "kaldt", ca. 22 grader på dagen og 15 om natta og delvis skyet.) Vi kom oss til busstasjonen i San José i god tid for å ta bussen klokka 14. Hadde fått fremskyndet skoledagen på grunn av dette, så vi skulle komme frem til Playa Hermosa og finne oss et hostell mens det ennå var lyst. Den gang ei.... Det er tydeligvis populært å reise til kysten i helgene, så vi fikk faktisk ingen buss før klokka halv fem. Puhhh.... Det positive var at bussbilletten kostet intet mer enn 24 kroner!

Var i Jacó klokka halv syv. Så fem minutter i taxi, og vi var fremme på Playa Hermosa. Taxisjåføren stoppet tilfeldigvis utenfor et hostell som heter Rancho Grande, som viste seg å være det PERFEKTE hostellet for oss :D Koselig sted, 50 meter til stranda, air-condition, varm dusj, gratis Wi Fi og kabel-TV i 4-manns rom for $15 pr. pers./natt. ¡Pura vida!

Etter en bra pizzamiddag var vi litt nysgjerrige på stranda, og gikk ned for å se. Da vi nærmet oss så vi noen folk som stod og lyste på noe stort som bevegde seg i sanda. Dette vesnet viste seg å være en STOR havskilpadde som hadde kommet opp på stranda for å legge egg. Så utrolig eksotisk!! Og visstnok et veldig sjeldent syn. Ble stående å se på denne fascinerende skapningen i nesten en time mens den gravde iherdig i sanda. WOW!

På lørdag våknet vi opp til sol og 30 grader! Herlig! Dagen ble utnyttet godt. Første del bestod av en god frokost på et hotell like ved, soling på stranda og bading i stillehavet, før en liten pause fra sola midt på dagen. Andre del bestod av enda mer soling og bading før vi gikk for å se på den ukentlige surfekonkurransen som finner sted på denne stranda. Store bølger, gode surfere, vakker solnedgang, en kald øl og generelt god stemning gjorde sitt for at det ble en perfekt slutt på denne ellers deilige dagen! :D ¡Pura vida!

På søndag stod vi opp relativt tidlig, sjekket ut og dro til Jacó for å være sikre på å få bussbilletter hjem ikke så altfor sent. Fikk billetter til bussen klokka kvart over to, så rakk en god frokost, soling på Playa Jacó og litt kikking i byen før vi dro hjem igjen til San José. En bra helg på stranda! Gleder meg allerede til neste!

Skrevet av mariakr 15:55 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (1)

Livet i Guadalupe, San José!

semi-overcast 23 °C

Lørdag formiddag ble Renathe og jeg hentet av ei dame som skulle ta oss med til vertsmødrene våre i bydelen Guadalupe. Det var egentlig meningen at vi skulle bo hos to forskjellige familier, men fikk ordnet det slik at vi fikk bo sammen mot at vi delte rom. Rommet viste seg å være relativt stort, så det går fint.

Før jeg kom hit hadde jeg sett for meg å bo helt alene med vertsmor og mannen hennes, men det var tydeligvis en annen familie vi hadde kommet til nå. Min familie for de to neste ukene består av vertsmor Jeanette, hennes mor, abuela( = bestemor), hushjelpen Maggie, frivillig fra Norge, Renathe, student fra USA, Darren, frivillig fra Norge, Dina, student fra USA, Kasie, chiwauaen Luna, periquitoen Marco og 5 andre fugler. I tillegg er Jeanettes datter og to barnebarn ofte på besøk, så det er folksomt nok i dette huset :D Veldig koselig! En utfordring er at Jeanette bare snakker spansk, men får se på det som positivt :) MÅ jo lære spansk :)

Ellers er fasilitetene i huset så som så. Når man er på toalettet kan man ikke kaste noe papir som helst ned i doen, så alt må i søppelbøtta ved siden av :S Litt ekkelt i begynnelsen, men man venner seg fort til det. Dusjen er en annen finuelig ting og fungerer slik: Når man vrir på krana så kommer det varmt vann i starten, dog uten noen form for trykk. Skrur man mer på krana får man kald dusj, men med bra trykk. Jaja... Vannet her, selv om det er kaldt, er i alle fall varmere enn i Norge, så man kan faktisk venne seg til kald dusj også :)

Når det gjelder maten så er den god, men ensformig. Det går som oftest i ris, bønner og kjøtt til lunsj og middag. Denne retten kalles casado, og er nasjonalretten i Costa Rica. Til frokost er det frukt, brød og egg :) Frukten er til gjengjeld helt fantastisk her :D Spesielt papaya, mmmmmmm!!! I tillegg lager Jeanette mange andre nye ting som er gøy å smake på og som som regel er veldig godt. For meg er dette kostholdet helt topp, mens kresne Renathe sliter. En positiv ting ved San José er at man faktisk kan drikke vannet i springen, noe man definitivt ikke bør gjøre når man kommer til mindre byer og tettsteder. "Montezumas revenge!" er et bra eksempel på dette.

Spanskkurset startet mandag 10. januar, som forøvrig var mammas 49. bursdag :D Skolen ligger nært, ti minutter å gå. Vår kjære spansklærer, som ikke snakker annet enn spansk(!), heter Ismene. Klassen består av Renathe, Linn og meg. Linn er enda ei norsk jente som skal jobbe 4 måneder på Cabo Blanco. Hun kan heldigvis litt mer spansk enn Renathe og meg, og kan oversette det vi ikke skjønner. Håper det viser seg å være en god ting at Ismene bare snakker spansk..... Da MÅ man jo bare forstå :S

Dagene her i Guadalupe er ellers veldig bedagelige. Skolen starter halv ett og er ferdig halv fem. Mørket kommer ca. klokka seks, og etter det skal man helst ikke bevege seg så mye utendørs. I alle fall ikke alene. Før skolen blir det som regel å lese litt spansk og etter skolen er det en fast tur innom internettkafeen før turen går hjem igjen. Internettkafeer er forresten veldig rimelige her, ca 3NOK per time. Om ettermiddagen/kvelden blir det å lese mer spansk, også blir det en episode eller to av Dexter før jeg sovner.

Skrevet av mariakr 15:46 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

Turen over havet!

sunny -50 °C

Fly: Oslo - New York - San José.

Endelig kom dagen jeg hadde gledet meg til så lenge. Grugledet meg er kanskje et bedre ord. Var ganske spent da jeg stod på Gardermoen helt alene og visste hvor langt hjemmefra jeg skulle. Det skal innrømmes at hjertefrekvensen var litt høyere enn normalt. Alene ut i den store verden. Reisefeberen var på topp da jeg gikk ombord i flyet, men roet seg raskt når jeg satt meg ned og det satt ei annen spent jente ved siden av meg. Hun reiste sammen med 6 andre og de gledet seg veldig til et halvt års utveksling i San Diego.

Flyturen gikk fint, og vi landet på Newark(NY) en halv time før tiden. I utgangspunktet hadde jeg en time og et kvarter mellom flygningene, og tenkte jeg hadde god tid da jeg fikk en halv time ekstra. Men NEIDA! Grensekontroll, henting/levering av bagasje og sikkerhetskontroll tok laaang tid. Kom ut av sikkerhetskontrollen ti minutter før avgang(!!!) og hørte jeg navnet mitt over høyttaleranlegget! FLAUT!! Fant fort ut hvilken vei jeg skulle, men hadde ingen anelse om hvor langt det var. Etter laaaange 5 minutter var lettelsen stor da jeg fikk øye på gaten min og så at den fortsatt var åpen! Var sistemann ombord.

På flyet fikk jeg plass ved siden av Renathe, ei annen norsk frivillig som skal jobbe tre måneder på et barnehjem i San José. Etter litt skravling, soving og lesing(5 timer) var vi endelig på bakken igjen! Ble kjørt til Costa Rica Backpackers, et sjarmerende lite hostell sentralt i San José. Møtte mange hyggelige backpackere fra forskjellige land. Tiden frem til lørdag ble brukt til å spise og sove. :P

Skrevet av mariakr 15:44 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

(Innlegg 6 - 10 av 11) « Side 1 [2] 3 »