Reiseblogg fra Travellerspoint

Hva, hvorfor, hvordan!

For de som lurer..

semi-overcast 23 °C

Etter planen vil jeg i desember 2011 være ferdig med en master i Byggteknikk og arkitektur ved Universitetet for miljø- og biovitenskap(UMB) på Ås. Etter dette har jeg en fornemmelse om at livet mitt vil bestå av å jobbe og betale regninger. Derfor har jeg lenge gått og drømt om en lengre reise før studiet er ferdig. Jobben hos Statens Vegvesen i fjor sommer ga meg muligheten til å spare nok penger til å få gjenomført denne turen! Så....

I september meldte jeg meg på frivillig program i Costa Rica gjennom en organisasjon som heter x-plore. Dette programmet inkluderer to uker hos en vertsfamilie og spanskkurs i San José, jobbplassering og oppfølging gjennom hele oppholdet. Jeg må selv betale for oppholdet på de stedene jeg skal jobbe. Hos en vertsfamilie som inkluderer klesvask og 3 måltider om dagen vil det koste $300(1800NOK) i måneden, noe som er overkommelig.

Man kan selv velge hvor lenge man vil jobbe, alt fra to uker til tolv måneder. Jeg valgte å være i Costa Rica i tre mndr., først to uker med spanskkurs, så 2,5 mndr. med jobbing. Det var mange prosjekter å velge mellom, og jeg fikk heldigvis innfridd ønskene mine om å få jobbe i Marine Park og Cabo Blanco. Marine Park er et akvarium som ligger i byen Puntarenas på stillehavskysten. Der skal jeg jobbe i 6 uker før jeg skal ha 4 uker i en nasjonalpark som heter Cabo Blanco. Cabo Blanco betyr "Det Hvite Kapp", så jeg forestiller meg lange hvite strender : ) Denne nasjonalparken ligger på sydspissen av en halvøy som heter Nicoya Peninsula, også på stillehavskysten.

Arbeidsoppgavene er foreløpig ukjente, så jeg er veldig spent!

Reiserute:

6. jan. 2011: Avreise, Oslo.

6. - 21.jan.: San José.
21. jan - 4. mar.: Puntarenas.
4. mar. - 1. apr.: Cabo Blanco.
1. apr. - 6. apr.: siste dager i Costa Rica.
6. apr- 28. mai: Nicaragua, Honduras, Guatemala, (Belize), Mexico.

28. mai: Hjemreise fra Cancun.
29. mai 2011: Ankomst, Oslo.

Skrevet av mariakr 15:13 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (1)

(Innlegg 11 - 11 av 11) « Side 1 2 [3]