Reiseblogg fra Travellerspoint

Livet i Guadalupe, San José!

semi-overcast 23 °C

Lørdag formiddag ble Renathe og jeg hentet av ei dame som skulle ta oss med til vertsmødrene våre i bydelen Guadalupe. Det var egentlig meningen at vi skulle bo hos to forskjellige familier, men fikk ordnet det slik at vi fikk bo sammen mot at vi delte rom. Rommet viste seg å være relativt stort, så det går fint.

Før jeg kom hit hadde jeg sett for meg å bo helt alene med vertsmor og mannen hennes, men det var tydeligvis en annen familie vi hadde kommet til nå. Min familie for de to neste ukene består av vertsmor Jeanette, hennes mor, abuela( = bestemor), hushjelpen Maggie, frivillig fra Norge, Renathe, student fra USA, Darren, frivillig fra Norge, Dina, student fra USA, Kasie, chiwauaen Luna, periquitoen Marco og 5 andre fugler. I tillegg er Jeanettes datter og to barnebarn ofte på besøk, så det er folksomt nok i dette huset :D Veldig koselig! En utfordring er at Jeanette bare snakker spansk, men får se på det som positivt :) MÅ jo lære spansk :)

Ellers er fasilitetene i huset så som så. Når man er på toalettet kan man ikke kaste noe papir som helst ned i doen, så alt må i søppelbøtta ved siden av :S Litt ekkelt i begynnelsen, men man venner seg fort til det. Dusjen er en annen finuelig ting og fungerer slik: Når man vrir på krana så kommer det varmt vann i starten, dog uten noen form for trykk. Skrur man mer på krana får man kald dusj, men med bra trykk. Jaja... Vannet her, selv om det er kaldt, er i alle fall varmere enn i Norge, så man kan faktisk venne seg til kald dusj også :)

Når det gjelder maten så er den god, men ensformig. Det går som oftest i ris, bønner og kjøtt til lunsj og middag. Denne retten kalles casado, og er nasjonalretten i Costa Rica. Til frokost er det frukt, brød og egg :) Frukten er til gjengjeld helt fantastisk her :D Spesielt papaya, mmmmmmm!!! I tillegg lager Jeanette mange andre nye ting som er gøy å smake på og som som regel er veldig godt. For meg er dette kostholdet helt topp, mens kresne Renathe sliter. En positiv ting ved San José er at man faktisk kan drikke vannet i springen, noe man definitivt ikke bør gjøre når man kommer til mindre byer og tettsteder. "Montezumas revenge!" er et bra eksempel på dette.

Spanskkurset startet mandag 10. januar, som forøvrig var mammas 49. bursdag :D Skolen ligger nært, ti minutter å gå. Vår kjære spansklærer, som ikke snakker annet enn spansk(!), heter Ismene. Klassen består av Renathe, Linn og meg. Linn er enda ei norsk jente som skal jobbe 4 måneder på Cabo Blanco. Hun kan heldigvis litt mer spansk enn Renathe og meg, og kan oversette det vi ikke skjønner. Håper det viser seg å være en god ting at Ismene bare snakker spansk..... Da MÅ man jo bare forstå :S

Dagene her i Guadalupe er ellers veldig bedagelige. Skolen starter halv ett og er ferdig halv fem. Mørket kommer ca. klokka seks, og etter det skal man helst ikke bevege seg så mye utendørs. I alle fall ikke alene. Før skolen blir det som regel å lese litt spansk og etter skolen er det en fast tur innom internettkafeen før turen går hjem igjen. Internettkafeer er forresten veldig rimelige her, ca 3NOK per time. Om ettermiddagen/kvelden blir det å lese mer spansk, også blir det en episode eller to av Dexter før jeg sovner.

Skrevet av mariakr 15:46 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint